NoSpray Fire Safety and Protection Systems
Protection of life at sea. SOLAS Regulation II-2/15.2.11/.12 . DNV certified

Het NoSpray brandbeveiligings- en brandbeschermingssysteem van PTR Holland B.V. biedt u de eenvoudigste en meest efficiënte oplossing voor naleving van het SOLAS reglement voor de scheepvaart op zee.

DNV certificate
ABS Type Approval Program Certificate
Lloyd's Register Approval Certificate
Certified by Nippon Kaiji Kyokai (ClassNK)
Bureau Veritas certification
China Classification Society certification

PTR Holland B.V.

 

1) Wees er zeker van dat de te beschermen oppervlakten en vrije olie schoon zijn.

2) Selecteer het formaat NoSpray van toepassing op uw installatie en, op zijn plaats met zelfklevende film, knip met de schaar als volgt:

Voor Pijpen & Verbindingen

  • Gebruik NoSPray Tape en overlap 50% aan elke zijde.

Voor Kleppen, Flenzen, & Ander Onregelmatig Gevormd Materiaal

Gebruik NoSPray Sheet en snij één stuk:

  • Lengte om 2 lagen dik rond de te beschermen oppervlakte te verpakken;
  • Breed genoeg om bouten volledig te bedekken en op verbindingspijp minstens 100mm (4) te overlappen.
  • Speciale zorg moet worden genomen waar een apparaat zoals een klep aan de pijp die wordt aangesloten wordt verpakt. In dit geval, moet de NoSpray Tape rond het apparaat in bijlage evenals de pijp worden verpakt.

Wanneer het gebruiken van NoSpray-Sheet, pas NoSpray Tape toe bovenop het blad toe dat 50% overlapt om de NoSpray-Sheet te beveiligen.

Voor Bescherming van Geïsoleerde Oppervlakten Op hoge temperatuur

NoSpray Sheet kan als beschermend schild op geïsoleerde hete oppervlakten worden gebruikt die zich in dichte nabijheid aan potentiële olienevel in de motorruimte bevinden.

3) Pas NoSpray-Sheet of Tape toe door van de zelfklevende film beetje bij beetje van de zelfklevende oppervlakte af te pellen zodat stof het niet voorafgaand wordt vervuild. Verpak behaaglijk (niet te vast) rond pijp of verbinding in de waarschijnlijke richting van een lek van de olienevel. NoSpray Sheet of Tape zou aan een punt moeten worden voortgezet waar potentiële lekken vanaf hete oppervlakten zouden kunnen voorkomen die verbranding kunnen veroorzaken.

4) Voor onderhoud en reparaties, kan NoSpray met een mes worden verwijderd, of met een buigtang. NoSpray kan niet opnieuw worden gebruikt wanneer het eenmaal is verwijderd.

 
     
[English version] [Dutch version - Nederlands] [German version - Deutsch] [French version - Français] [Spanish version - Español] [Portuguese version - Português] [Italian version - Italioano]